Energetisch werk

"Everything is energy and that's all there is to it. Match the frequency of the reality you want and you cannot help but get that reality. It can be no other way. This is not philosophy. This is physics."

Albert Einstein

 

Deze prachtige Quote vertaalt zo mooi de essentie. Alles om ons heen is energie. Je lichaam, de stoel waar je op zit, de lucht die je inademt en de muziek waar je naar luistert. Vergeet ook gedachten, gevoelens en aanrakingen niet. Alles heeft zijn eigen frequentie, waardoor we het op een andere manier waarnemen.

 

Wat is energetisch werk?

Wanneer je niet lekker in je vel zit, last hebt van (heftige) emoties, terugkerende nare gedachten of fysieke klachten, dan betekent dit dat er ergens in jouw systeem iets uit balans is. Vanuit de holistische visie bekeken, bestaan wij uit meerdere energielagen. Fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel. Als er ergens in deze energielagen iets verstoord is, werkt dit door in de andere lagen waardoor er klachten ontstaan. Door enkel op het gedrag of de kwaal in te zoomen, wordt een behandeling symptoombestrijding. Voor mij is het zo belangrijk om naar de kern te gaan, naar de laag achter de klacht, naar jou of jouw kind als totaal en uniek wezen. Dit doe ik door me af te stemmen op jou of het kind (of het gezin), mee te voelenen mee te bewegen. Ik werk met wat zich aandient en dat is altijd kloppend voor het moment. Hierbij pas ik verschillende energetische tools toe. Bijvoorbeeld d.m.v. oefeningen, meditatie, helen in het verleden, afstemmen op je innerlijk kind, lichaam of ratio, intenties plaatsen, energetische gesprekken voeren d.m.v. afstemmen en het werken met de kracht van creƫren.

Energetisch werk; wat levert het op?

Door naar alle lagen van het energieveld te kijken en verstoringen op te sporen, komt de diepere laag van het probleem naar boven. Het herstel vindt plaats op alle lagen. Hierdoor wordt de verbinding met de kern, het authentieke zelf weer geheeld en hersteld. Hierdoor voel jij of je kind weer geaard en kun je weer leven vanuit kracht en vertrouwen.