Uitleg voor kinderen

Hallo,
ik ben kindercoach Patricia.
Je vraagt je misschien af wat een kindercoach doet? Een kindercoach helpt je om je weer fijn te voelen, je weer in je eigen kracht te zetten en in balans te brengen.

Ik help je met wat je lastig of nog moeilijk vindt. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat je steeds ruzie hebt. Misschien denk je dat ze je niet begrijpen of vind je dat ze niet naar je luisteren. Je kunt je ook boos, rot of verdrietig voelen. Misschien vind je het moeilijk vrienden te maken of word je gepest of pest je zelf. Het kan van alles zijn.
Wat we gaan doen is kijken waar jij goed in bent en wat je nog moeilijk vindt. Samen gaan we op zoek naar een oplossing die jou helpt. Ik ga je niet vertellen hoe en wat je moet doen en jou een oplossing geven. De oplossing zit namelijk in jou zelf!

We gaan dingen doen waar jij je fijn bij voelt. Dit kan zijn, knutselen, spelletjes, oefeningen doen, (voor)lezen, tekenen, schilderen. Alles wat jij leuk vindt.

Voordat ik je kan helpen…… heb ik eerst een gesprek met je ouders. Zij vertellen dan wat zij denken wat het probleem is en wat ze graag voor jou willen. Zou je graag bij dit gesprek zijn, dan mag je dat natuurlijk vragen aan je ouders.
Na dit gesprek spreek ik met jou alleen af en kom je elke week een uurtje bij mij of kom ik bij jou. De gesprekken die wij samen hebben blijven tussen ons. Mocht er toch iets zijn wat belangrijk is en dat je ouders hiervan moeten afweten , dan doe ik dit altijd eerst in overleg met jou! Zelf mag jij natuurlijk alles vertellen wat je wilt tegen je ouders.

Na een aantal keren bij elkaar geweest te zijn heb ik weer een afspraak met je ouders en vraag ik hoe zij vinden dat het met je gaat. Wanneer jij vindt dat het goed met je gaat en dat het klaar is, kunnen we onze afspraken stoppen.

Heb je toch nog een vraag aan mij dan mag je me altijd bellen of een mailtje sturen.
Ik help je graag!